Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vandemoortele is "Fabriek van de Toekomst"

Vandemoortele is "Fabriek van de Toekomst"

Nieuws
19/02/2020

De andere zijn Audi Brussels (Vorst), Kautex Textron Benelux (Tessenderlo) en Total (Evergem).  DE awards werden uitgereikt in Zaventem. "Deze ondernemingen hebben stuk voor stuk bewezen dat ze tot de internationale top behoren", aldus Peter Demuynck, algemeen directeur van technologiefederatie Agoria Vlaanderen. Agoria en onderzoekscentrum Sirris reiken al zes jaar de awards uit, in samenwerking met Fevia Vlaanderen, Fedustria Vlaanderen, essenscia Vlaanderen, Centexbel, Catalisti, Wood.be en Flanders' FOOD.

"Fabrieken van de Toekomst" moeten investeren in digitalisering, in slimme processen en producten, en in een productie van wereldniveau. Ze moeten ook doordacht omgaan met energie en materialen en aandacht hebben voor betrokkenheid, creativiteit en autonomie van medewerkers. Meer dan 600 Vlaamse maakbedrijven volgen begeleiding om deze transformatie te ondergaan.

"Goede wisselwerking tussen mens en machine"

Vandemoortele is een Europese leider in de markt van bakkerijproducten, margarines, culinaire oliën en vetten. De groep heeft een omzet van 1,4 miljard euro met 5.100 medewerkers in 12 Europese landen maar de roots liggen in het West-Vlaamse Izegem. Daar richtte het bedrijf in 1899 een fabriek op die tot op vandaag margarine produceert. Met haar geschiedenis van 120 jaar is de fabriek weliswaar “op leeftijd” maar de productie is er vandaag grotendeels geautomatiseerd. Vandemoortele scoorde vooral met de goede wisselwerking tussen mens en machine, waarbij de klant steeds centraal blijft. Daarbij gebruikt het bedrijf digitalisering en technologie om medewerkers meer autonomie te geven.

Auteurs: 
Belga