Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vandalen steken waterleiding van jeugdwerking lek

Vandalen steken waterleiding van jeugdwerking lek

Nieuws
17/07/2019

Na eerdere kleine incidenten van vandalisme deed jeugdwerker Henri Menheere die onaangename ontdekking. "We hebben al kleine incidenten gehad de afgelopen vijf jaar, maar dit gaat vér over de grens," zegt hij. (Lees verder onder de foto)

"Frustrerend"

Sinds 2014 coacht Be You jongeren via buurtwerking en allerlei activiteiten. "We zijn er voor álle Ieperse jongeren en willen hen helpen groeien op een manier, waarbij ze zichzelf leren erkennen en waarderen vanuit wie ze zijn. We begonnen met activiteiten op straat, bouwden een pannakooi voor straatvoetbal en richtten met jongeren een caravan in als chillplek. Door onze groeiende werking zochten en vonden we een vaste locatie bij het Scholierenpad op een terrein achter de Delhaize. Met de hulp van tientallen vrijwilligers en talloze giften bouwen we er sinds vorig jaar permanente jeugdlokalen. We hopen de werken deze zomer af te ronden. Wij zetten ons in met hart en ziel, maar met weinig middelen, voor de jongeren die het nodig hebben. We konden al een klein of groot verschil maken voor tientallen jongeren in Ieper. Dat is een werk van lange adem en veel geduld. Daarom is het jammer en frustrerend dat we nu bewust tegengewerkt worden. Vermoedelijk spoot het water twee dagen lang uit de buizen. De precieze kost kennen we nog niet."

Niet naar politie

Menheere stapt bewust niet naar de politie. "We willen de daders liever zelf spreken, want we zijn een sociale werking en willen mensen liever uit de problemen halen. Een omheining, die nu wordt opgebouwd, moet toekomstig vandalisme voorkomen."

Auteurs: 
Thijs Pattyn