Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vandaele en Cattrysse bundelen krachten in De Haan

Vandaele en Cattrysse bundelen krachten in De Haan

Nieuws
05/02/2018

“De bevolking ziet met lede ogen aan hoe onenigheid binnen het schepencollege verhindert dat er beleid wordt gevoerd”, vond Vandaele. Hij riep op om over de partijgrenzen heen te werken aan de toekomst van de gemeente en een lange termijnvisie uit te tekenen.  Eerste schepen Rudi Cattrysse nam de uitgestoken hand alvast aan. Cattrysse: “Wilfried Vandaele en ikzelf hadden enkele goede gesprekken en we besloten samen onze schouders te zetten onder een nieuw project voor onze gemeente”.

Volgens Cattrysse en Vandaele staat de gemeente voor enkele grote uitdagingen: “Het toerisme is de motor van onze plaatselijke economie. We moeten dus aantrekkelijk blijven voor de toeristen en tweede verblijvers, maar we moeten ook oog hebben voor de behoeften van onze eigen inwoners”, klinkt het.

(lees verder onder de video)

 

Cattrysse gaat niet voor de sjerp

De twee hebben destijds samen in het schepencollege gezeteld en zeggen dat de samenwerking toen prima verliep. Ook daarna hebben ze altijd goede contacten onderhouden. “Eigenlijk vullen wij elkaar uitstekend aan”, zeggen beiden. Rudi Cattrysse: “Wilfried kom je niet elke dag op café tegen, maar hij heeft een sterke dossierkennis en de broodnodige contacten op het hogere niveau. En een pak ervaring”.  Rudi Cattrysse is de zoon van Ivan Cattrysse die 20 jaar lang burgemeester was in De Haan. Hij zetelt ook al sinds 2012 in de gemeenteraad en is al 8 jaar schepen.  Volgens sommigen zou Rudi Cattrysse weggaan bij de meerderheidspartij Bewust omdat hij per se burgemeester wil worden. Cattrysse ontkent dat: “Dat ik alleen uit zou zijn op de sjerp, is een flauwe roddel. En die is makkelijk te ontkrachten: de afspraak is dat Wilfried de lijst trekt en zo mogelijk burgemeester wordt. Ikzelf zal de lijst duwen. Daarmee is het voor iedereen duidelijk dat ik niet voor mezelf rij, maar voor de groep”.

Vandaele en Cattrysse gaan de komende weken voortwerken aan hun lijst en afspraken maken met de kandidaten, bekende politici en  nieuwe mensen. Ook de naam van de lijst blijft nog geheim. Zeker is dat de N-VA de lijst zal steunen, alsook SAMEN, de groep onafhankelijken die al sinds jaar en dag samenwerkt met Vandaele.

Lees ook

Auteurs: