Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vandaag reconstructie campingmoord Middelkerke

Vandaag reconstructie campingmoord Middelkerke

Nieuws
20/02/2019

Bij de federale gerechtelijke politie zou de locatie zijn nagebouwd waar het slachtoffer echt is omgebracht. Er zijn nogal wat mensen bij betrokken en daarom was het praktisch onmogelijk om de reconstructie te laten plaatsvinden in en rond de verschillende caravans. Na de middag vond een deel van de reconstructie buiten plaats.

Eerder is hier ook al de reconstructie van de zogenoemde clownmoord van Ettelgem gehouden. (lees verder onder de foto)

Waarover gaat de reconstructie?

De politie houdt in december 2017 in Middelkerke ’s nachts een verdachte auto tegen met drie mensen. In de koffer ligt het lichaam van een man uit Oostende, zwaar verwond aan de hals en verminkt. Op een camping in de buurt pakken ze nog twee verdachten op.

De bestuurster en een passagier van de auto beweren dat ze op vraag van de andere verdachten vanuit Namen naar Middelkerke zijn gekomen “om een probleem op te lossen”.  De derde in de auto geeft toe dat hij hen belde, maar met de moord zelf heeft hij niets te maken, zegt hij. Hij was getuige, maar heeft het slachtoffer met geen vinger aangeraakt.

Gekend voor straatoverval

De drie hoofdverdachten zijn Walen die al een hele tijd in Middelkerke wonen. Eén van hen is geen onbekende voor het gerecht:  hij zat al in de cel voor een straatoverval op de Markt van Middelkerke. In januari dit jaar krijgt hij daarvoor, en voor diefstal en vernieling, 42 maanden cel.

De twee die uit Namen kwamen worden enkel verdacht van lijkverberging en komen in maart vorig jaar voorwaardelijk vrij.

Lees ook: