Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vanavond eerste vlucht Oostende-Moskou

Vanavond eerste vlucht Oostende-Moskou

Nieuws
07/03/2019

De vluchten zijn gepland op dinsdag, donderdag en zaterdag, en duren drie en en half uur per enkele vlucht. De luchthaven van Vnukovo ligt op dertig kilometer van Moskou-stad.

.Deze frequentie biedt zowel zakenreizigers als toeristen voldoende flexibiliteit. Als troeven van de verbinding wordt niet alleen de nabijheid van Brugge – de hoofdstad van de chocolade – in de verf gezet. Pobeba rekent ook op reizigers die Gent, Antwerpen, Brussel en zelfs Parijs willen bezoeken. Eén vlucht duurt drie en een half uur.

Opsteker na wegvallen verbindingen naar Barcelona en Nice

Eind vorig jaar schrapte vaste klant TIU nog twee nochtans goed draaiende bestemmingen vanuit Oostende: Barcelona en Nice. Voor Marcel Buelens, CEO van de Oostendse luchthaven, is de komst van Pobeba dan ook een opsteker: “De toeristische sector in Vlaanderen zal ongetwijfeld voordeel halen uit deze nieuwe verbinding die mikt op korte en lange verblijvers. Onze luchthaven biedt reizigers uit Moskou tevens de kans om Noord-Frankrijk en Zuid-West-Nederland te bezoeken”

Gloednieuwe Boeing 737-800 toestellen

De vloot van Pobeda bestaat uit 24 gloednieuwe Boeings 737-800 toestellen. Met de verbinding naar Moskou (Vnukovo) doet de lowcost-maatschappij haar intrede op de Belgische Markt.  Wie tickets voor directe vluchten van Oostende – Brugge naar Moskou wil boeken, kan terecht op de website www.pobeda.aero. Tickets zijn er al vanaf 42 euro, enkele vlucht.

Opgelet voor visumkosten

Wie naar Moskou wil reizen moet wel over een geldig internationaal paspoort en een geldig reisvisum beschikken. Reken hier algauw op 50 tot 100 euro extra kosten. Eén keer maakte Rusland een uitzondering:  Voor de wedstrijden tijdens het WK voetbal vorig jaar mochten reizigers zonder visum naar de wedstrijden vliegen.

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox