Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

The Van Jets krijgen pakkend afscheid in AB

The Van Jets krijgen pakkend afscheid in AB

Nieuws
02/11/2019

De Oostendse rockband houdt er na zestien jaar en vijf albums mee op, naar eigen zeggen om nog op een hoogtepunt te kunnen stoppen en omdat de combinatie met andere professionele verplichtingen steeds zwaarder werd.

The Van Jets braken in 2004 al na enkele maanden repeteren door via Humo's Rock Rally. Ze wonnen een nochtans sterk bezette editie met ook nog Absynthe Minded, Madensuyu, Milow en El Guapo Stuntteam en waren de jaren nadien niet meer weg te slaan uit populariteitslijsten als De Afrekening. Verschillende van hun songs hebben zich een plekje in de Belpop-geschiedenisboeken weten te veroveren, zoals "Two Tides of Ice" en "Down Below". Hun laatste plaat, "Future Primitives", dateert van 2017 en werd opnieuw op heel wat lof onthaald, zodat hun tour van dit jaar zeker niet aanvoelt als een afscheid in mineur.

Uitverkochte shows

Na een laatste passage op de zomerfestivals volgden dit najaar nog uitverkochte shows in de Gentse Handelsbeurs en nu dus de Ancienne Belgique. Tijdens de slotshow in Brussel ging de band alvast van de ene climax naar de andere, gedragen door een bij momenten uitzinnig publiek. Onderweg passeerden ook publieksfavorieten als "Electric Soldiers" en "The Future".

"Dit gaan we missen", verklaarde een geëmotioneerde frontman Johannes Verschaeve na het zoveelste eindeloze applaus. "En elkaar, want we stoppen niet omdat we elkaars kop beu zijn."

Auteurs: 

Operatie Oeganda, binnenkort op Focus en WTV