Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vader en zoon in cel voor hele reeks inbraken

Vader en zoon in cel voor hele reeks inbraken

Nieuws
15/04/2019

De man was betrokken bij 24 inbraken en 14 pogingen daartoe. De meeste feiten pleegden ze samen. Eind juli 2017 werd een verdachte wagen opgemerkt bij inbraken in Gistel, Oostkamp en Zedelgem. In een achtergelaten rugzak met een deel van de buit staken twee schroevendraaiers die recentelijk gekocht bleken te zijn in de buurt. Dankzij de camerabeelden van die aankoop kwamen vader en zoon Z. in het vizier. Op schoenen en sokken in diezelfde rugzak werd ook DNA van de beklaagden aangetroffen.

De inbrekers hadden het vooral gemunt op handelszaken in de streek van Oostende, maar ze sloegen bijvoorbeeld ook in Maaseik en Sint-Laureins hun slag. De zoon van 32 jaar kwam in aanmerking voor dertien inbraken en zeven pogingen. De dertiger werd bovendien al in vijf Europese landen veroordeeld voor diefstallen.

De vader. werd in augustus 2018 na een jaar voorhechtenis op borg vrijgelaten. Door een lopend gerechtelijk onderzoek in Namen zit hij echter opnieuw in de cel. De verdediging van beide Roemenen vroeg tevergeefs om hoogstens een gevangenisstraf van drie jaar op te leggen. Naar eigen zeggen willen de beklaagden komaf maken met hun crimineel verleden.

Auteurs: 
Belga