Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vader en kind (6) sterven bij ongeval in Kooigem

Vader en kind (6) sterven bij ongeval in Kooigem

Nieuws
09/07/2018

Het ongeval gebeurde rond 20u maandagavond op de Doornikserijksweg in Kooigem, een deelgemeente van Kortrijk. Een auto raakte - volgens getuigen aan hoge snelheid - in een flauwe bocht een middengeleider en kon zo niet meer op de weg blijven. Volgens het parket reed de wagen aan een snelheid van 110 kilometer per uur op een plaats waar 70 kilometer per uur de maximaal toegelaten snelheid is.

Bestuurder en kind van acht komen om

Aan boord van de wagen, een cabriolet met Franse nummerplaat, zat een koppel en vier kinderen, mensen uit Moeskroen. Voor de man en één van de inzittende kinderen (een kind van zes) kon geen hulp meer baten. Zij stierven ter plaatse. De man werd uit zijn auto geslingerd, hij droeg geen gordel. Het kind van zes zat samen met een ander kind vastgeklikt in één gordel. Hij kreeg de slag tegen een verlichtingspaal op zich en maakte geen kans.

Maxicosi redt baby

Twee andere kinderen, van vier en acht jaar oud, zijn zwaar gewond naar het ziekenhuis overgebracht. Hun toestand is kritiek. Aan boord zat ook een baby van vier maanden oud, in een maxicosi. Die was niet of niet volledig correct vastgemaakt en werd uit de wagen geslingerd, maar de gezondheidstoestand van de baby is stabiel. Wellicht werd de baby beschermd door de maxicosi. Ook de vrouw raakte zwaar gewond maar ze is niet in levensgevaar. Zij had wel een gordel om.

De Doornikserijksweg was maandagavond een hele tijd versperd door het ongeval.