Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ultraloper Karel Sabbe is weer thuis

Ultraloper Karel Sabbe is weer thuis

Nieuws
19/03/2023

De Barkley Marathons, dat zijn 5 lussen van 32 kilometer met veel hoogteverschillen over ruw terrein. Karel Sabbe slaagde er als 17de ooit in om deze wedstrijd uit te lopen. Het was dan ook een echte slijtageslag voor de ultraloper uit Waregem. De vierde lus bleek de moeilijkste om door te bijten, waarna de mentale uitputting ongenadig toesloeg in de laatste ronde. 

Fysiek en mentaal bekomen 

Dat Sabbe nog steeds moet bekomen van deze inspanning, hoef dus ook niet te verbazen. “Ik kom net terug van de luchthaven. Ik heb een slechte nacht gehad op het vliegtuig en de eerste nacht na de wedstrijd is ook niet normaal. Fysiek en mentaal ben ik nog aan het bekomen,” vertelt Karel Sabbe. 

Afgesloten hoofdstuk 

Naast vermoeidheid heerst er ook trots bij de Waregemnaar: "Ik ben heel blij dat ik dit hoofdstuk kan afsluiten. Ik heb ook geen ambitie om een dubbele finisher te worden. Ik heb alles gekregen wat die wedstrijd te bieden heeft. Ik vind het fantastisch om het hoofdstuk zo af te sluiten." Karel gaat morgen dan ook gewoon weer aan de slag in z'n tandartspraktijk. 

Auteurs: 
Stefaan Six
Celien Tanghe