Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Uitstel voor moordverdachte Sofie Muylle

Uitstel voor moordverdachte Sofie Muylle

Nieuws
18/07/2017

De verdediging vroeg om dat uitstel om het dossier grondiger te kunnen voorbereiden. Het lichaam van het slachtoffer werd in januari aangetroffen op het strand van Knokke, onder een terras. De autopsie bracht aan het licht dat Sofie Muylle in de loop van de nacht met geweld om het leven was gebracht. Op dit moment wijst de zaak in de richting van verkrachting. Er werd op het lichaam van Sofie sperma gevonden.  En dat spoor komt overeen met zijn DNA-profiel.

DNA

Op maandag 26 juni werd Alexandru C. in Roemenië opgepakt in het kader van een Europees aanhoudingsbevel. Uit foto's op zijn Facebookprofiel blijkt alleszins dat hij een gelijkaardige blauwe jas bezit. In de maanden voor en na de moord verbleef hij ook duidelijk in Knokke-Heist. Na zijn uitlevering werd hij zaterdag aangehouden door de onderzoeksrechter. In zijn eerste verhoor beriep hij zich op zijn zwijgrecht. Gisteren raakte bekend dat het DNA-profiel van C. overeenstemt met de sporen op het lichaam van het slachtoffer.

De Roemeense hoofdverdachte van de strandmoord op Sofie Muylle zal dan toch verklaringen afleggen aan de speurders. Tot dusver wou de ‘man met de blauwe jas’ niks zeggen. Of hij de moord zal bekennen is nog onduidelijk.

Auteurs: 
Belga