Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Uitpuilende afvalcontainers Oostende: "Voeren strijd keihard op"

Uitpuilende afvalcontainers Oostende: "Voeren strijd keihard op"

Nieuws
16/07/2019

Ondanks alle inspanningen, zoals de inzet van mobiele camera's, duiken er toch nog steeds foto’s van troep op, ook aan de afvalcontainers die in de stad geplaatst zijn. Afval belandt naast de containers en dat is een feestmaal voor de meeuwen. Met nog meer afval en troep tot gevolgd. 

'Echte knoeiboel'

Zo ook in de Koninginnelaan. Buurtbewoonster Lutgarde Van Gansberghe: "In de week zie je dat niet zo, maar na het weekend vertrekken mensen terug naar huis. Ze proberen hun afval hier kwijt te geraken. Dat zijn dan veel te grote zakken en die raken er niet in. De meeuwen weten dat meteen en maken er een echte knoeiboel van".

(Lees verder onder de foto)

Slecht imago voor de stad

Het afval bezorgt de stad een vuil imago en daarom neemt Oostende maatregelen. De diensten legen de containers met restafval in afvalstraten voortaan dagelijks. En glascontainers zullen ook in het weekend aangepakt worden. Als er dan toch nog problemen zijn in afvalstraten, roept de stad op om die te melden op het gratis nummer 0800 92491. 

Boetes tot 350 euro

Wie betrapt wordt op sluikstorten, riskeert een boete die kan oplopen tot 350 euro. Intussen zijn er een kleine twintig afvalstraten in de stad. Dit najaar komen er nog tien bij.

Auteurs: 
Ken Pieters