Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Tweehonderd oproepen voor wateroverlast

Tweehonderd oproepen voor wateroverlast

Nieuws
14/12/2017

Op veel plaatsen staan straten blank, dat is onder meer het geval in de Schaapbrugstraat  en Duivigestraat in Roeselare en in de Lokbeekstraat in Izegem. In de regio Brugge pompt de brandweer kelders leeg en enkele tunnels op de N31 zijn ook ondergelopen, wat voor verkeershinder zorg.  “Onze ploegen zijn volop in de weer”, zegt kapitein Jeroen Bonte. “De mensen moeten wel wat geduld hebben. Er is een wachttijd van een uur, maar we kunnen de situatie wel nog de baas.”

In Dadizele bij Menen dreigt het bufferbekken over te lopen. “Het waterniveau blijft nog stijgen”, zegt burgemeester Ward Vergote van Moorslede. “Er komt nog veel water van hogerop gelegen dorpen. We zijn volop zandzakken aan het vullen voor mocht de toestand erger worden.”

In buurgemeente Slijpskapelle staat de enige toegang tot het dorp onder water. In de andere straten zijn er wegenwerken. Voorlopig kan het verkeer wel nog door, al is het wel door een plas water. Er zijn veel meldingen van wateroverlast, maar voorlopig gaat het allemaal om losstaande, plaatselijke meldingen. Er is geen algemene wateroverlast.

Lees ook

 

Auteurs: 
Klaas Daneel