Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

"Tweedeverblijvers vanaf 18 mei opnieuw welkom aan de kust"

"Tweedeverblijvers vanaf 18 mei opnieuw welkom aan de kust"

Nieuws
29/04/2020

Ook de provinciegouverneur was op die vergadering aanwezig. Ze willen samen de grote lijnen van een algemeen plan uitzetten die ze aan de federale overheid willen voorleggen.  Samen stellen ze voor dat eigenaars van tweede verblijven en caravans bijvoorbeeld vanaf 18 mei weer welkom zijn aan de kust. Het is de federale overheid die beslist en uiteraard zullen ze zich moeten houden aan de maatregelen die dan van kracht zijn.

Voor de huurders van vakantieappartementen en -huisjes stellen de kustburgemeesters voor om die opnieuw toe te laten vanaf 8 juni. Dagjesmensen en toeristen zouden langer moeten wachten.

Op 11 mei komen de kustburgemeesters weer samen om de volgende stappen te bespreken die nodig zijn voor de verdere heropstart van het kusttoerisme. Zoals welke zones er op de stranden zullen worden ingericht bijvoorbeeld.

In die tijd moeten ze ook bekijken hoe ze innovatieve media en communicatie zullen kunnen inzetten om de sturing van toeristen naar de kust te kunnen stroomlijnen. Hiervoor moeten er ook afspraken gemaakt worden met de NMBS en De Lijn.

Lees ook:

    Auteurs: 
    Redactie