Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Twee werf- en fietsdieven bij de kraag gevat

Twee werf- en fietsdieven bij de kraag gevat

Nieuws
29/09/2017

Bij de lokale politie van Oostende was gisterenavond een melding binnengekomen dat personen bezig waren met het inladen van fietsen in een lichte vracht. Daarop werden onmiddellijk verschillende agenten ter plaatse gestuurd en kon het voertuig heel snel worden onderschept. Bij nazicht van de lichte vracht bleek deze volgestouwd te zijn met gestolen goederen: een zestiental fietsen en werkmateriaal zoals ketting- en cirkelzagen.

De twee personen die zich aan boord van het voertuig bevonden werden vrijdagnamiddag door de onderzoeksrechter aangehouden. Het gaat om D.Y. (26 jaar) en V.V. (34 jaar). De lichte vracht werd in beslag genomen met het oog op verbeurdverklaring, gezien deze gediend heeft voor het plegen van de feiten.

Het parket en de politie riepen gisteren nog op om bestelwagens met werkmateriaal zoveel als mogelijk binnen te parkeren. Dit net om diefstal te vermijden. In de streek, maar eigenlijk in heel West-Vlaanderen, is het stelen van werk- en werfmateriaal een hardnekkig probleem.

Auteurs: