Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Twee verdachten brand kasteel blijven aangehouden

Twee verdachten brand kasteel blijven aangehouden

Nieuws
28/04/2018

Het vuur ontstond zondagavond rond 22 uur op de bovenste verdieping van het bewuste bijgebouw. Dat bijgebouw wordt bewoond, maar er vielen geen gewonden. De brandweer had de brand relatief snel onder controle, al kon niet voorkomen worden dat het pand heel veel schade opliep.

Kwaad opzet

Over de precieze omstandigheden van de brand bestaat nog veel onduidelijkheid. Het parket kon wel bevestigen dat er een vermoeden is van kwaad opzet. Onmiddellijk na de feiten kon de politie al twee verdachten inrekenen. Ze werden door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van opzettelijke brandstichting, diefstal met geweld en opzettelijke slagen en verwondingen.

Lees verder onder video.

 

  Beide verdachten ontkennen

  Het conflict tussen de ene verdachte en het slachtoffer heeft te maken met een geldkwestie. De verdachte zou geïnvesteerd hebben bij de bewoner van het kasteeltje, maar wilde zijn geld terug. De verdachte wilde hierop de zaak bespreken, wellicht omdat hij zich opgelicht voelde. Het is niet duidelijk wat zich zondagavond precies heeft afgespeeld. In ieder geval ontkennen beide verdachten dat ze iets te maken hebben met de brandstichting.

  Lees ook: 

  Auteurs: 
  Simon Dekaezemaker
  Belga