Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Twee ongevallen met kusttram aan Westkust

Twee ongevallen met kusttram aan Westkust

Nieuws
03/08/2018

De wagen werd door de botsing achteraan volledig ingedeukt. Eén inzittende van de wagen werd na verzorging in de ziekenwagen naar het ziekenhuis in Veurne overgebracht. De tram werd vooraan licht beschadigd. De reizigers die op deze tram zaten konden met een andere tram hun reis verder zetten.

Door het ongeval was het tramverkeer licht verstoord ter hoogte van het ongeval. De trams moesten van spoor wisselen omdat de tram die de wagen aanreed ter plaatse moest blijven tijdens de vaststellingen. De Koninklijke Baan werd tot na de vaststellingen en de takeling van de personenwagen even afgesloten richting Koksijde-Bad.

Met voet onder de tram in Nieuwpoort

Wat later raakte een vrouw gewond toen ze met haar voet onder de kusttram terecht kwam. Een ziekenwagen werd ter plaatse gestuurd alsook de MUG van het ziekenhuis van Veurne. De vrouw werd een tijdlang verzorgd in de ziekenwagen vooraleer ze naar het ziekenhuis werd overgebracht. Over de ernst van de verwonding is nog geen duidelijkheid. Het ongeval gebeurde aan de halte Stad nabij de vismijn. Allicht is de vrouw gestruikeld en kwam ze daardoor met haar voet onder de tram terecht.

Auteurs: 
José Tyteca