Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Twee jongeren opgepakt in Knokke-Heist

Twee jongeren opgepakt in Knokke-Heist

Nieuws
11/07/2021

Honderden Nederlandse tieners kwamen gisteravond samen op het Alfred Verweeplein om de start van hun vakantie te vieren. De federale politie kreeg ondersteuning van Nederlandse collega's te paard om alles onder controle te houden, maar het bleef onrustig.

De coronamaatregelen werden niet door iedereen gerespecteerd. Sommige Nederlandse tieners hadden geen mondmasker op, hielden onvoldoende afstand en ook het verplicht aan tafel zitten werd niet altijd gerespecteerd. Toen de cafés dicht gingen, kwam het even tot een confrontatie, maar grote vechtpartijen, zoals vorig jaar, waren er niet. De politie had de situatie goed onder controle. Rond half twee vannacht werden enkele heefthoofden opgepakt.

Dit jaar werden er voor het eerst gemengde politiepatrouilles te paard ingezet om de jongeren pro-actief aan te spreken. De politie van Knokke werkte samen met twee Nederlandse agenten uit Den Haag. Het was bij momenten rumoerig, maar al bij al bleef het rustig. De politie heeft geleerd van vorig jaar, want toen kwam het enkele nachten na elkaar tot een confrontatie tussen de politie en Nederlandse feestvierders.

 

Auteurs: 
Thomas Soen