Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Twee jaar voorwaardelijk voor man die neef aanrandde

Twee jaar voorwaardelijk voor man die neef aanrandde

Nieuws
06/04/2020

Hij zou zich tussen 2004 en 2011 regelmatig vergrepen hebben aan zijn neef. Eerst ging het om massages, maar dat mondde later uit in handtastelijkheden en orale seks. De feiten speelden zich af tijdens de jaarlijkse skivakanties in Oostenrijk. Volgens het slachtoffer was er ook sprake van seksueel misbruik tijdens logeerpartijen bij zijn grootmoeder in Koksijde en tijdens andere vakanties.

Belaging en bedreigingen

De 24-jarige man uit Oostkamp trok in februari 2018 naar de politie om klacht neer te leggen. Het slachtoffer had zo lang gezwegen omdat hij de samenwerking binnen het familiebedrijf niet wilde opblazen. Opvallend genoeg moest de Oostkampnaar zich samen met zijn stiefvader en een vriend van die stiefvader zelf ook voor de correctionele rechtbank verantwoorden. Volgens het parket, dat de opschorting vorderde, maakten ze zich schuldig aan belaging en bedreigingen. Flyers met "Weg met pedofielen in onze straat" en met de foto van de beklaagden belandden in meerdere brievenbussen. Daarnaast zouden ze de Lombardsijdenaar in Lombardsijde en Nieuwpoort ook een paar keer opgewacht en lastiggevallen hebben. Maar het drietal werd voor die feiten.

De rechtbank veroordeelde de man uit Lombardsijde uiteindelijk tot twee jaar gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan een reeks voorwaarden. Hij is ook voor vijf jaar zijn burgerrechten kwijt. Aan de burgerlijke partijen moet hij in totaal ongeveer 10.000 euro schadevergoeding betalen.

Auteurs: 
Belga