Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Twee jaar cel voor ongeval waarbij vriendin sterft

Twee jaar cel voor ongeval waarbij vriendin sterft

Nieuws
29/03/2021

Bij de crash kwam de 29-jarige vriendin van de beklaagde om het leven. Het ongeval gebeurde op 7 juli 2019 langs de Natiënlaan in Lapscheure, een deelgemeente van Damme. Met een snelheid van minstens 110 kilometer per uur kwam K.D. in botsing met een bestelwagen voor hem. Op die plaats is 90 kilometer per uur de toegelaten maximumsnelheid. Door de klap belandde het voertuig in een gracht en tegen een duiker.

De bestuurder raakte lichtgewond, maar zijn vriendin uit Knokke-Heist bezweek in het ziekenhuis aan haar verwondingen. De beklaagde bleek 1,5 promille alcohol in zijn bloed te hebben.

Toch achter stuur

Volgens de verdediging was het echter niet voorzien dat hij zelf nog zou rijden. Het slachtoffer had tijdens een barbecue geen alcohol gedronken, maar zou later die avond in een zomerbar alsnog iets gedronken hebben. Uiteindelijk voelde ze zich te moe, waardoor ze aan D. vroeg om te rijden.

Ondanks een tiental pintjes besliste de beklaagde dan toch om zelf achter het stuur te kruipen. De politierechter veroordeelde de twintiger maandagochtend tot twee jaar gevangenisstraf, waarvan zes maanden effectief. Het rijverbod van twee jaar werd voor de helft met uitstel opgelegd.

Als D. daarna zijn rijbewijs terugwil, zal hij zijn praktisch en theoretisch rijexamen opnieuw moeten afleggen. Daarnaast zal hij ook moeten slagen voor medische en psychologische proeven.

Auteurs: 
Belga