Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Twee Brugse scholen sluiten: "Nieuwe maatregelen zijn onveilig en onverantwoord"

Twee Brugse scholen sluiten: "Nieuwe maatregelen zijn onveilig en onverantwoord"

Nieuws
23/03/2021

Het zijn de eerste scholen die nu, sinds de nieuwe verstrengde maatregelen van zondagavond, kiezen voor een vlucht voorwaarts en voor afstandonderwijs met laptops tot aan de paasvakantie. Rob Jonckheere, directeur Middenschool: "We sluiten de deuren en gaan volledig in afstandsonderwijs. De nieuwe voorgestelde maatregelen maken de situatie onveiliger en onverantwoord."

Hij heeft vooral een probleem met de beslissing van de ministers van Onderwijs om de schoolrefters te sluiten. "Er komt slecht weer aan, en leerlingen moeten buiten eten. Voor 600 leerlingen is dat moeilijk te organiseren. Dan moeten de leerlingen in de klas gaan zitten: 24 leerlingen zonder mondmasker, want ze moeten eten en drinken, en daar moet je dan nog toezicht bij zetten."

Jolijn Goedgebuer, leerlingenbegeleiding Middenschool: "We hebben dit samen besloten. Dit gaat echt niet. We zijn niet tegen maatregelen, maar je moet ze kunnen implementeren en dat lukt ons echt niet."

Vanaf morgen zitten de 600 leerlingen dus thuis aan hun laptop. En ze gaan duidelijk liever naar school. Lennert Gailliaert, 1ste jaar Middenschool Centrum: "Het is zeker anders, ook voor ons sociaal contact is dat niet zo goed. Maar als het echt niet lukt om de afstand te bewaren, dan zitten we beter thuis."

Bekijk ook: 

Auteurs: 
Redactie