Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Turncentrum voor mensen met beperking rekent op crowdfunding

Turncentrum voor mensen met beperking rekent op crowdfunding

Nieuws
21/01/2022

"Deze unieke accommodatie in België komt er omdat ook mensen met een beperking recht hebben op beweging. Er zijn voor deze mensen te weinig mogelijkheden de dag van vandaag", zegt Ruth Develter, bestuurslid Westhoek Turncentrum.

Hele dag open

Volgens Ruth hebben mensen met een beperking recht om op gelijk welk tijdstip te gaan sporten. Daarom zal de zaal de hele dag open zijn. Ook mensen uit rusthuizen of instellingen voor personen met een beperking zijn welkom in de zaal. "Zij kunnen bijvoorbeeld op bepaalde momenten de zaal afhuren om te bewegen met onze trainers of met hun eigen begeleiders."

"Ook mensen met een zware revalidatie kunnen bij ons terecht samen met hun kinesist of fysiotherapeut."

Interactieve muur

In de zaal zal een interactieve muur aanwezig zijn. Daarmee worden mensen met autisme en dementie geprikkeld aan de hand van vormen, geluiden en kleuren. Alle toestellen zullen verstelbaar zijn zodat ook rolstoelgebruikers er gebruik van kunnen maken. "Mensen met een zware mentale handicap kunnen ook gebruik maken van de snoezelruimte."

Wie liever in groep komt bewegen kan een beurtenkaart kopen en zo deelnemen aan de lessenreeksen. Momenteel staan onder andere rolstoelaerobic en aerobic voor blinden klaar om uitgewerkt te worden.

Crowdfunding

"Opnieuw wordt het G-fit project een privéproject van Westhoek Turncentrum. Wij kunnen dus slechts op een minimum aan subsidies rekenen. We investeren zelf een bedrag, gaan een lening aan, maar om niet jarenlang tegen een torenhoge afbetaling aan te kijken hopen we op wat steun van mensen uit het hele land."

Voor het promofilmpje heeft het project acteur Peter Buclkaen, bekend van bijvoorbeeld Familie en Wittekerke… ingeschakeld.

Auteurs: 
Redactie