Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Trio voert ton cannabis in

Trio voert ton cannabis in

Nieuws
13/03/2018

De drie moesten zich maandag verantwoorden op de correctionele rechtbank van Kortrijk voor het invoeren van 930 kilogram cannabis. Ze ontkennen ten stelligste alles en vragen de vrijspraak.

De zaak kwam op 28 augustus 2015 aan het licht toen bij een huiszoeking bij een 72-jarige man van Marokkaanse afkomst 63 kilogram hasj werd gevonden. Hij zei dat hij die moest bijhouden voor iemand. Dat bleek zijn zoon Khalid Z. te zijn, waarop een onderzoek werd gestart naar 39-jarige man, zijn 41-jarige broer en een 39-jarige kompaan Samir C. uit Sint-Niklaas. Ze bleken lid van een internationale drugsbende die grote hoeveelheden drugs produceerde en transporteerde van Marokko naar Nederland. De beklaagden stonden onder meer terecht voor invoeren van 930 kilogram cannabis en de verkoop van 500 kilogram.

De beklaagden ontkenden alles en vroegen zelfs de vrijspraak terwijl het openbaar ministerie tot negen jaar vroeg en een verbeurdverklaring van de winst, geschat op ruim 800.000 euro. Vonnis op 26 maart.

Auteurs: