Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Trio riskeert celstraffen tot 40 maanden voor cocaïnehandel

Trio riskeert celstraffen tot 40 maanden voor cocaïnehandel

Nieuws
18/08/2020

In het kader van een groot drugsonderzoek vonden eind november vorig jaar negen huiszoekingen plaats in Marke, Kortrijk, Gullegem, Lauwe, Harelbeke en Wommelgem. Er werden enkele jonge drugsdealers opgepakt. Hoewel ze werkloos waren, hielden ze er een erg rijkelijke levensstijl op na. Er werden heel wat luxegoederen in beslag genomen.

"De beklaagden bleven niet bepaald onder de radar. Ze huurden dure wagens en postten foto's van bergen geld op sociale media. Er werd voor meer dan 80.000 euro aan cash en heel wat luxegoederen aangetroffen bij de huiszoekingen." Het ging onder andere om een Rolex, schoenen van Louboutin en handtassen van Louis Vuitton. De politie nam ook een persmachine in beslag die werd gebruikt om de cocaïne die ze in Antwerpen kochten, te versnijden en opnieuw tot blokken te persen. 

De twee hoofdbeklaagden gebruikten een appartement in de Kasteelstaat als uitvalsbasis. Het gaat om de 23-jarige Anthony S. uit Kortrijk en de 25-jarige Gacem B. uit Wevelgem. De eerste riskeert een celstraf van 37 maanden en een verbeurdverklaring van niet minder dan 148.000 euro. De tweede hangt een celstraf van 40 maanden en een verbeurdverklaring van 67.000 euro boven het hoofd. Twee andere beklaagden riskeren respectievelijk 30 en 12 maanden.

De advocaat van Anthony S. benadrukte dat zijn cliënt een blanco strafblad heeft. Hij hekelde ook de manier waarop het parket de verbeurdverklaring heeft berekend. De advocaat van Gacem B. meende dat er in het dossier sprake was van stemmingmakerij. "Mijn cliënt probeerde een bepaald imago uit te stralen op sociale media, maar dat komt niet overeen met de werkelijkheid. Zo bleek dat het gouden horloge dat hij tijdens zijn arrestatie droeg, een namaakexemplaar was."

Vonnis op 1 september.

Auteurs: 
Belga