Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

'Trekhaak73' voert actie aan oude spoorweg bij Franse grens

'Trekhaak73' voert actie aan oude spoorweg bij Franse grens

Nieuws
24/03/2014
‘Trekhaak 73’ heeft deze morgen actie gevoerd bij een stuk van een oude spoorlijn die vroeger Duinkerke met Adinkerke-De Panne verbond. Infrabel heeft plannen om een stuk oude spoorlijn, op het grondgebied van Adinkerke tot aan de Franse grens, over een afstand van enkele kilometers definitief uit te breken.
 
Ludiek
 
De actievoerders van ‘Trekhaak 73’ hopen met hun optreden van deze morgen de uitbraak van deze spoorlijn tussen de Franse grens en Adinkerke-de Panne te verhinderen. Ook hopen ze een gesprek af te dwingen met minister van Verkeer Labille. Enkel leden van de actiegroep borstelden de oude sporen schoon tijdens een ludieke actie die door een een vijftigtal personen, waaronder ook enkele fransen, werd ondersteund.
 
Werkgroep ‘Trekhaak 73’ ijvert reed lang voor een beter openbaar vervoer in de Westhoek en ook met Noord-Frankrijk. Als dit korte stukje spoorweg verdwijnt, kunnen er geen treinen meer rijden tussen Duinkerke en Adinkerke-De Panne. In tegenstelling tot eerdere berichten was Infrabel deze morgen nog niet begonnen aan de uitbraakwerken. Het is de eerste keer dat de groep in het openbaar protesteert sedert haar oprichting in 1986.
Auteurs: 
José Tyteca