Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Tournée Minerale start met 85.000 deelnemers

Tournée Minerale start met 85.000 deelnemers

Nieuws
01/02/2018

De actie, die mensen aanspoort om een maand lang geen alcohol te drinken, is volgens de organisatie nu al een succes.

Opvallend dit jaar is dat er heel wat inschrijvingen zijn in teamverband: maar liefst 38,7 procent meer dan vorig jaar. Ook het aantal leden per team gaat omhoog. Twee teams, "Nooit meer diëten" en "Joe", tellen er meer dan duizend. "Tournée Minérale is duidelijk het stadium van hype voorbij", zegt de organisatie, de actie "bouwt dit jaar verder op haar sterke community, die nu ook meer steun zoekt bij elkaar door zich niet individueel maar in een team in te schrijven".

"We staan opnieuw te glunderen van het maatschappelijke effect van deze nieuwe editie", vertelt dr. Mathijs Goossens van Stichting tegen Kanker. "In februari zal het heel normaal zijn om een glas alcohol af te slaan. En hopelijk komen we stap voor stap tot een maatschappij waarin je niet meer vreemd bekeken wordt wanneer je dat doet."

Niet binnen blijven

De organisatoren benadrukken ook dat een deelname geen reden is om binnen te blijven. "De filosofie achter de campagne is net: je hebt geen alcohol nodig om je te amuseren."

Wie wil, kan zich nog inschrijven voor de actie. "We merken dat veel mensen beslissen om mee te doen, zonder zich in te schrijven", legt Marijs Geirnaert van VAD/De DrugLijn uit. "Je inschrijven maakt echt wel een verschil. Hoe groter de ingeschreven groep, hoe sterker het maatschappelijk signaal."

Auteurs: