Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Tot acht jaar cel voor cocaïnesmokkel in dubbele bodem vissersboot

Tot acht jaar cel voor cocaïnesmokkel in dubbele bodem vissersboot

Nieuws
01/04/2019

De drugs hadden een straatwaarde van 225 miljoen euro. De vangst paste in een lopend gerechtelijk onderzoek naar een drugstrafiek vanuit Zuid-Amerika. In dat onderzoek hielden de speurders een hele tijd een vissersboot aan de Hendrik Baelskaai in Oostende in de gaten. Pas toen speurders het schip een tweede keer doorzochten, vonden ze de drugs. Anderhalve ton onversneden cocaïne bleek verstopt te zitten in een soort dubbele bodem.  De Oostendenaar zat sindsdien in voorhechtenis.

Een Oostendenaar van 58 en een Nederlander van 53 krijgen nu acht jaar cel voor die smokkel. Ze worden gezien als de kopstukken, het openbaar ministerie had tien jaar geëist voor hen. Twee Nederlandse bemanningsleden krijgen vier en vijf jaar cel, de helft daarvan met uitstel. Alle beklaagden hadden eigenlijk de vrijspraak gevraagd. De bemanningsleden beweerden dat ze ook niets van de drugs afwisten.

De boekhouder van de bende krijgt een jaar cel, waarvan de helft met uitstel. Bijna anderhalf miljoen euro drugsgeld is verbeurd verklaard.

Lees ook: