Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Topman Tui geeft schouderklop

Topman Tui geeft schouderklop

Nieuws
14/04/2016

Hij kwam persoonlijk naar Oostende om iedereen te bedanken voor hun inzet na de aanslagen in Zaventem op 22 maart. "Na de aanslagen gebeurde hier iets op de luchthaven van Oostende, dat ik enorm apprecieer", opende Joussen terwijl het aanwezige personeel van de groep en de luchthaven kon genieten van een ontbijt in de inkomsthal. "De vliegtuigen konden hier meteen terecht, het personeel is naar hier gekomen en heeft zich dagenlang hard ingezet, er zijn zelfs mensen tijdelijk verhuisd. Dat is een enorm sterke inspanning."

Na komend weekend zullen sinds de aanslagen 580 vluchten omgeleid zijn via Oostende, goed voor 84.700 passagiers. "We konden rekenen op 300 vrijwilligers. Dat waren mensen van de maatschappij uit Brussel, maar ook heel wat lokale touroperatoren en allerlei mensen vanuit verschillende afdelingen", duidt hoofd communicatie Hans Vanhaelemeesch. "Ondertussen is 75 procent van de activiteiten al terug naar Brussel verhuisd, maar nog een kwart van de activiteiten blijft zeker nog tot eind april in Oostende."

Visitekaartje

"We hebben ons visitekaartje afgeleverd. Niemand doet nog laagdunkend over de regionale luchthavens. Er is heel wat interesse van luchtvaartmaatschappijen in onze luchthavens en maatschappijen met één centrale hub denken ook na over een grotere spreiding van hun activiteiten", aldus Marcel Buelens van uitbater Egis. De topman merkt dat TUI de inspanningen heeft geapreccieerd. "Uit alle slechte gebeurtenissen is er toch iets goed uitgekomen. We willen in de toekomst voor Jetairfly zijn wat Charleroi is voor Ryanair." De luchthaven moest alle zeilen bijsteken de jongste weken. "Vooral naar veiligheid toe. We hebben zelfs Franse en Duitse veiligheidsmensen ingeschakeld", aldus Buelens. "Maar we zijn er zonder noemenswaardige problemen in geslaagd om alles vlot te laten verlopen en de reizigers op hun bestemming te brengen. Cijfermatig gaan we zeker een recordjaar tegemoet."

Auteurs: