Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Tom Vandenkendelaere terug naar Europa

Tom Vandenkendelaere terug naar Europa

Nieuws
26/10/2020

Vandenkendelaere is nu schepen in Roeselare voor CD&V. Hij zou eind dit jaar uit de politiek stappen, om CEO te worden van Belgapom, de beroepsvereniging voor de Belgische Aardappelhandelaars. Maar nu ziet hij af van die functie, om terug te keren naar zijn vertrouwde omgeving: het Europees Parlement. Hij volgt Kris Peeters op.

"Toen ik in juni de beslissing had genomen om ceo te worden van Belgapom wist ik dat ik niet langer aan politiek kon doen", vertelt Tom Vandenkendelaere. "Er stond mij een meer dan voltijdse job te wachten maar een schepenambt in Roeselare is dat ook. Ik móest toen de keuze maken. Afgelopen zomer kon ik echter onmogelijk vermoeden dat Kris Peeters zo snel het Europees Parlement zou verlaten en dat mijn partij mij zou vragen om zijn vrijgekomen zitje in te vullen."

Terug naar Europa

Vandenkendelaere nam in 2014 al eens de plaats in van Marianne Thyssen in het Europees parlement. Bij de vorige verkiezingen was hij eerste opvolger, maar hij kwam niet meer terug omdat Kris Peeters zelf ging zetelen. Nu Peeters opstapt schuift Vandenkendelaere weer door. 

"Als alles goed gaat, start ik rond de jaarwisseling in het Europees Parlement en ik neem de bevoegdheden van Kris Peeters, Interne Markt en Consumentenzaken en Buitenlands Beleid, over."

Nathalie Muylle neemt vanaf het vertrek van Tom Vandenkendelaere haar plaats weer in in het Roeselaars schepencollege.