Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Tiener levensgevaarlijk geschopt, daders vrij

Tiener levensgevaarlijk geschopt, daders vrij

Nieuws
28/03/2018

Het gaat om feiten van diefstal met geweld en afpersing in Blankenberge, in de nacht van zaterdag op zondag. Twee groepjes jongeren ontmoetten elkaar eerder toevallig die avond. Het gaat om drie meerderjarigen uit Blankenberge en drie minderjarigen uit Oostende.

Levensgevaarlijk geschopt en gestampt

De minderjarigen uit Oostende speelden de grootste rol in de feiten. Het gaat om twee jongens van 16 en een jongen van 14. Ze waren al gekend bij het gerecht. Tijdens de fuif hebben ze een minderjarige uit Zelzate zwaar geschopt en gestampt. Hij verkeerde zelfs even in levensgevaar. De verdachten hebben enkel een gsm van het slachtoffer gestolen. Er loopt intussen een gerechtelijk onderzoek.

Plaatsgebrek in jeugdinstelling

De drie minderjarige verdachten zijn intussen voor de jeugdrechter verschenen. Twee van hen werden naar de jeugdinstelling in Everberg gestuurd, maar daar is er voorlopig geen plaats. De verdachten mogen dus noodgedwongen naar huis, tot er wel plaats is in Everberg. De derde minderjarige werd naar De Zande in Ruiselede gestuurd. De meerderjarige verdachten werden voor de onderzoeksrechter geleid, maar zijn niet aangehouden. Eén van hen kreeg wel voorwaarden opgelegd.

Auteurs: