Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Tien deskundigen onderzoeken doodsoorzaak Sofie Muylle

Tien deskundigen onderzoeken doodsoorzaak Sofie Muylle

Nieuws
20/03/2018

Het lichaam van het slachtoffer werd op zondag 22 januari 2017 om 12.20 uur aangetroffen op het strand van Knokke, onder een terras aan de Zeedijk. De autopsie bracht aan het licht dat Sofie Muylle in de loop van de nacht met geweld om het leven was gebracht. Voorlopig blijft het onduidelijk wat haar precies overkomen is tijdens een avondje uit met haar vriend.

Test met leugendetector

Op maandag 26 juni werd Alexandru C. in Roemenië opgepakt in het kader van een Europees aanhoudingsbevel. In de maanden voor en na de moord verbleef hij alleszins in Knokke-Heist. Op camerabeelden was te zien hoe de man met de blauwe jas na de feiten urenlang bleef rondhangen in de buurt van het lichaam. Op het lichaam van het slachtoffer werd DNA van de verdachte aangetroffen. Bij een test met de leugendetector bleek C. leugenachtig.

Volgens de verdediging blijft het onduidelijk in welke omstandigheden het slachtoffer precies om het leven kwam. Daarom werd enkele maanden geleden een college van maar liefst tien deskundigen aangesteld om de doodsoorzaak te achterhalen.

Foltering en verkrachting

Ondertussen raakte bekend dat Alexandru C. ook verdacht wordt van enkele andere feiten, zoals foltering en verkrachting met de dood tot gevolg. De verdediging koos ervoor om niet te reageren op die demarche van het parket. "We houden ons aan het geheim van het onderzoek", aldus meester Chantal Van den Bosch. Door die bijkomende kwalificaties zou C. zelfs bij een eventuele vrijspraak voor moord nog steeds 30 jaar opsluiting riskeren.

Lees ook

Auteurs: