Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ten vroegste pas morgen treinen tussen Brugge en Blankenberge

Ten vroegste pas morgen treinen tussen Brugge en Blankenberge

Nieuws
08/05/2018

Tussen Brugge en Blankenberge rijden sinds maandagnamiddag 16 uur geen treinen meer, en ook dinsdag zal het treinverkeer niet meer hernemen. Dat meldt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit.

Morgen treinverkeer?

Dinsdagochtend klonk het nog dat er ten vroegste dinsdagavond weer treinen zullen rijden op de verbinding, maar die deadline is uitgesteld. Infrabel geeft geen vooruitzichten, maar hoopt dat er woensdag weer treinen kunnen rijden. Reden voor het uitstel is de omvangrijke schade aan de bovenleiding. "Zo zijn de palen van de bovenleiding ernstig geplooid", aldus Petit.

Zware schade

Over een afstand van 500 meter is de bovenleiding van beide sporen beschadigd. Daarnaast is er ook nog schade aan de bevestigingstoestellen van de bovenleiding. De schade gebeurde aan een overweg ter hoogte van de Stationsweg in Dudzele (Brugge). Reizigers uit Blankenberge hebben de toelating om met de kusttram naar Oostende door te reizen, en vandaar de trein te nemen naar het binnenland, of omgekeerd. De NMBS legt ook een vervangende busdienst in.

 

Waakzaam

Infrabel roept vrachtwagenbestuurders op altijd waakzaam te zijn aan en in de buurt van overwegen. Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit wijst erop dat er grosso modo elke maand een incident is met een kapotgereden bovenleiding, elke keer met zware gevolgen.

Bekijk ook

Auteurs: 
Belga