Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Studenten oefenen op grootste vliegtuigmotor ooit

Studenten oefenen op grootste vliegtuigmotor ooit

Nieuws
19/09/2018

Het gevaarte van 5.000 kilo is met een lengte van 4 meter en een diameter van 2,7 meter de grootste motor ooit die voor leerdoeleinden werd gebruikt. Met dank aan vliegtuigontmantelaar Aerocircular, die de motor enkele weken ter beschikking stelt alvorens ze finaal uit elkaar gehaald en gerecycleerd wordt.

De Rolls Royce Trent 500 is afkomstig van een Airbus 340-600, één van de grotere passagiersvliegtuigen. Het is dan ook de grootste motor ooit die in ons land voor leerdoeleinden gebruikt wordt. Vliegtuigontmantelaar Aerocircular liet de motor in samenwerking met de vorige eigenaar Lufthansa Technik toekomen uit Spanje om hem in Oostende volledig uit elkaar te halen en de onderdelen te recycleren. Maar eerst krijgen de studenten van het Vlaams Luchtvaartopleidingscenter (VLOC) de unieke gelegenheid om op deze motor te oefenen.

"Het is geweldig dat we de grootste motor ooit in een opleidingstraject aan onze studenten kunnen aanbieden”, zegt directeur Geert Keirens van het VLOC “We zetten actief in op samenwerkingsverbanden met de luchtvaartindustrie om onze studenten een zo waarheidsgetrouw mogelijk beeld te geven van hoe het er op de werkvloer aan toegaat en hen optimaal klaar te stomen voor een boeiende job in deze sector. Deze motor is een geweldige aanvulling op de theorie en de modellen die we nu reeds ter beschikking hebben.”