Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Structurele onderhoudswerken op E40

Structurele onderhoudswerken op E40

Nieuws
05/04/2019

De rijweg wordt volledig vernieuwd, tot en met de fundering. Ook de vangrails worden vernieuwd.

Waar wordt gewerkt?

De werfzone start vanaf het knooppunt Jabbeke net voorbij de splitsing met de A10 naar Oostende en eindigt vlak voor de parking in Westkerke.
 

Grote hinder verwacht

Op dinsdag 24 april start de aannemer na de ochtendspits met het klaarzetten van de werfsignalisatie. In de loop van woensdag 25 april zal de werfzone ingericht zijn en vanaf dan wordt het verkeer richting Frankrijk met behulp van doorsteken op de andere rijrichting gebracht. Vanaf dan geldt de volgende verkeerssituatie tot het einde van de werken:

  • Het verkeer op de E40 / A18 richting Frankrijk moet over 1 versmalde rijstrook.
  • Het verkeer op de E40 / A18 richting Brussel moet over 2 versmalde rijstroken.
  • Het verkeer op de A10 komende van Oostende, Zandvoorde en Oudenburg zal ter hoogte van de verkeerswisselaar Jabbeke niet naar Veurne kunnen rijden. Dit verkeer moet de omleiding volgen via Oudenburg en Oostende (N346, N358 en N33) en via de oprit Gistel naar Veurne rijden. 
  • De parking in Westkerke blijft toegankelijk tijdens deze eerste fase.

Vanaf 25 april zullen deze werken voor ernstige hinder zorgen voor het verkeer richting Frankrijk. Vooral tijdens weekends met mooi weer kunnen de files hoog oplopen. We raden toeristen met bestemming Westkust daarom aan om zoveel mogelijk het openbaar vervoer te nemen. Het verkeer richting Brussel zal nauwelijks hinder ondervinden.

De werken zullen 45 werkdagen in beslag nemen. De aannemer zal 7 dagen op 7 en dag en nacht doorwerken zodat de totale duur van de werken beperkt blijft. In de werfzone geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u.

Tweede fase

Na de zomervakantie volgt een tweede fase van deze werken waarbij er aansluitend op deze werf ook in de rijrichting van Frankrijk gewerkt wordt vanaf de parking Westkerke (die zal afgesloten zijn) tot Gistel.

Auteurs: 
Redactie