Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Strikte veiligheids- maatregelen voor bezoek Obama

Strikte veiligheids- maatregelen voor bezoek Obama

Nieuws
20/03/2014

Verkeer en mobiliteit

Om alle maatregelen te bundelen is er een politieverordening opgesteld die geldt op woensdag 26 maart 2014 van 8u00 tot 12u00.

Parkeerverbod

Tussen 8u00 en 12u00 mag er geen enkel voertuig geparkeerd worden op de Expresweg tussen de Franklin Rooseveltlaan en de Flanders Fieldweg, in de Flanders Fieldweg, de Bosstraat, de Fazantenlaan en in de Wortegemseweg tussen de Nachtegaallaan en de gemeentegrens met Wortegem.

Afgesloten voor alle verkeer:

Tussen 8u30 en 12u00u  de Flanders Fieldweg, de Bosstraat, de Fazantenlaan en de Wortegemseweg tussen de Nachtegaallaan en de gemeentegrens met Wortegem.  Tussen 10u00 en 12u00 wordt de Expresweg tussen de Franklin Rooseveltlaan en de Flanders Fieldweg en de Anzegemseweg tussen de Flanders Fieldweg en de Industrielaan twee keer afgesloten op bevel van de politie, telkens gedurende 30 minuten. Dit betekent ook dat het afrittencomplex voor twee keer 30 minuten volledig wordt afgesloten. Enkel de afrit vanuit richting Gent blijft open. Dit verkeer kan alleen op de Expresweg richting Wielsbeke verder rijden. Deze maatregelen worden in het straatbeeld duidelijk gemaakt met tijdelijke verkeersborden.

Streng bestraft

Omdat de komst van president Obama een verhoogd veiligheidsrisico inhoudt, wordt elke overtreding van dit reglement bestraft door de politie.

Bewoners rond de Amerikaanse begraafplaats

Als bewoner in de zone rond de Amerikaanse begraafplaats blijft het in noodgevallen wel mogelijk om de woning te voet te bereiken of te verlaten. Hiervoor krijgt iedereen in de Bosstraat, Fazantenlaan, Flanders Fieldweg, Kalkhoevestraat, Klaverveld en de Wortegemseweg (tussen de Nachtegaallaan tot aan de grens met Wortegem) van de stad een bewijs van woonst in de brievenbus. Dit bewijs wordt opgemaakt voor iedere persoon die officieel gedomicilieerd is op het betrokken adres. Samen met de eID (of ISI+ of SIS-kaart voor kinderen < 12 jaar) is dit het enige geldige bewijs op 26 maart. Deze bewijzen moeten niet afgehaald worden, maar belanden op elk betrokken adres in de brievenbus. Dit gebeurt samen met een begeleidende brief met nadere richtlijnen.

Bedrijven in de betrokken zone

Ook voor alle bedrijven die gevestigd zijn in de betrokken straten/zone gelden bepaalde maatregelen op het moment van het mogelijke bezoek. Zij worden hierover apart ingelicht met een brief en een elektronische nieuwsbrief.

 

Auteurs: