Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Strenge straffen gevraagd voor Roeselaarse dealers

Strenge straffen gevraagd voor Roeselaarse dealers

Nieuws
12/04/2018

Een drugsbende kon zich bijna een jaar verschansen in een pittazaak in de stationsbuurt van Roeselare. De handelingen en transacties vielen buiten het gezichtsveld maar omdat buurtbewoners klaagden over overlast greep de politie in.

Enkele jonge mannen werden tijdens het onderzoek onderschept met drugs op zak. Na het afluisteren van de telefoonopnames en verder onderzoek kon uiteindelijk een bende opgerold worden die handelde vanuit de pittazaak. Om gigantische hoeveelheden ging het niet. Het parket wil 75.000 euro verbeurd verklaren.

De verdediging was ook van mening dat heel wat mensen per ongeluk in de zaak zijn gerold. Zo was de uitbater in eerste instantie tevreden dat er plots veel volk over de vloer kwam. Toen hij te weten kwam van de handel liet hij begaan en nam hij zelfs een actieve rol op. Anderen begonnen te verkopen uit financiële noodzaak. Eén van de beklaagden had er zelfs een topsportcarrière opzitten. N.S. werd in 2009 gelauwerd voor het winnen van drie zilveren medailles op het wereldkampioenschap gewichtheffen in Roemenië.

Het openbaar ministerie vorderde straffen van 12 maanden tot 30 maanden. Op 18 april komt de zaak voor sluiting van de debatten voor.

Auteurs: