Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Strandbars De Haan voortaan aangesloten op riolering

Strandbars De Haan voortaan aangesloten op riolering

Nieuws
18/03/2021

Tot op vandaag belandde dat afvalwater gewoon op het strand, of in putten die ze af en toe moesten leegmaken of in opvangbakken. Vlaanderen wil al langer dat vuil afwas- en wc-water niet meer in het zand terecht komt. In Wenduine zijn de strandbars al aangesloten op riool, de uitbaters van cabines nog niet, maar vanaf dit jaar moeten ook zij aansluiten. De persleiding kost om en bij de 70.000 euro en de gemeente betaalt dat bedrag.

Flinke investering

Alle strandbars en -uitbaters worden verplicht om zelf een pomp aan te kopen en aan te sluiten op die persleiding. Dat kost hen zowat 3.000 euro. 

Elk najaar weer weg

En voor de winter moet alles er weer uit, om dan opnieuw te installeren bij de start van het seizoen.  Burrgemeester Wilfried Vandaele: " In principe worden die dingen voor de winter weer weggenomen en bij de opening van het seizoen weer aangebracht. Als je dat zou willen laten zitten, moet je dat echt wel heel diep steken. Dat is dan ook extra moeilijk voor onderhoud. En iedereen weet ook dat het strand elk jaar geëffend wordt. Dat er zand aangebracht wordt. Dus de kans dat dat beschadigd wordt als dat niet diep zit, is levendig".

Auteurs: 
Redactie