Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Straf: Matthieu Bonne pakt record: 8 triatlons op 8 dagen!

Straf: Matthieu Bonne pakt record: 8 triatlons op 8 dagen!

Nieuws
13/05/2022

In acht dagen tijd heeft de Bredenaar op elk van de acht bewoonde eilanden 3,8 kilometer gezwommen, 180 kilometer gefietst en een marathon gelopen.

Matthieu Bonne: “Ik ben zo ongelofelijk moe en moet alles nog eens goed laten bezinken. Ik besef nog niet goed wat er de voorbije acht dagen gebeurd is. Het was zo zwaar, maar tegelijkertijd heb ik enorm genoten. Ik ben erg dankbaar dat ik de kans heb gekregen om deze onwaarschijnlijke tocht tot een goed einde te brengen, met in mijn buurt de mensen die ik het liefst zie. Zonder de goeie begeleiding van coach Luc, de immense steun die ik iedere dag gekregen heb van mijn team en mijn werkgever LAGO zou dit niet mogelijk geweest zijn.”

(lees verder onder de video)

Eerste atleet ooit

Vorige week startte Bonne zijn uitdaging met een triatlon op het eiland La Palma. Tot en met donderdag fietste, zwom en liep de West-Vlaming dagelijks een triatlon. In totaal komt dat op 30,4 kilometer zwemmen, 1.440 kilometer fietsen en 337,6 kilometer lopen.

In de nacht van donderdag op vrijdag rondde Bonne zijn uitdaging iets voor 1 uur succesvol af. Hij is de eerste persoon ooit die daarin slaagde. Zijn prestatie was de hele week te volgen op zijn blog en waar hij berichten postte over zijn vooruitgang.

Straffe prestaties

Matthieu Bonne volbracht eerder al straffe uitdagingen. Zo liep hij al de Marathon des Sables en zwom hij het Kanaal over. In september 2020 was hij zelfs de eerste die non-stop de volledige Belgische kustlijn afzwom.

Auteurs: 
Belga
Redactie