Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Straf: Matthieu Bonne gaat voor 8 triatlons op 8 dagen

Straf: Matthieu Bonne gaat voor 8 triatlons op 8 dagen

Nieuws
19/04/2022

Slaagt hij in zijn opzet, dan zal hij de eerste atleet ter wereld zijn die de indrukwekkende reeks op de Spaanse eilanden tot een goed einde brengt. Met deze stunt willen Bonne, beroepshalve redder in LAGO Olympia in Brugge, en zijn werkgever zwembaduitbater LAGO kinderen inspireren om te sporten.

Acht Ironmans op 8 dagen tijd

"Matthieu Bonne liep al de Marathon des Sables, zwom het Kanaal over en slaagde erin om als eerste de gehele Belgische kust non stop af te zwemmen", klonk het tijdens de voorstelling vanmorgen.

"Hij beklom de hoogste Europese bergen en deed tussendoor mee aan het loodzware tv-programma ‘Kamp Waes’. Maar zijn challenge ‘8 Islands’ tart werkelijk alle verbeelding: 30,4 km zwemmen, 1440 km fietsen en 337,6 km lopen, of het equivalent van acht “Ironman”, in acht dagen tijd.

(lees verder onder de foto)

Om het nog eens extra lastig te maken legt hij iedere triatlon af op een ander Canarisch Eiland en beoogt hij een tijd tussen 11 tot 13 uur.

Idee van ex-toptriatleet Luc Van Lierde

“Veel langer mag ik er niet over doen, want anders raak ik niet op tijd op het volgende eiland”, legt Matthieu Bonne uit. De verplaatsingen gebeuren immers hoofdzakelijk met een zeilboot.

Het idee voor de waanzinnige reeks kwam van de coach van Matthieu, de voormalig toptriatleet en meervoudig wereldkampioen Luc Van Lierde. Hij won in de jaren ‘90 tweemaal de prestigieuze Ironman van Hawaï en begeleidt Matthieu Bonne al geruime tijd. Hij baseerde zich daarbij op de “7 Islands challenge” waar een Spaanse atleet in 2012 en 2013 tweemaal faalde.

(lees verder onder de foto)

"Met mountainbike"

“De tocht wordt een heuse beproeving. Zeker op La Graciosa, dat in 2018 officieel het achtste Canarische eiland werd. Er zijn geen wegen aangelegd, waardoor ik het fiets- en looponderdeel off-road moet afleggen. Mijn koersfiets ruil ik dus in voor een mountainbike. Die 180 kilometer fietsen worden zeker hels. La Graciosa komt ook nog eens helemaal op het einde van het rijtje. Maar ik klaag zeker niet. Ik hou van de Canarische Eilanden en z’n natuurelementen. Zwemmen, fietsen en lopen zijn mijn passie.”

Live volgen

Matthieu Bonne Challenge live te volgen Matthieu Bonne kan je tijdens zijn Ironmans live volgen via een tracking systeem op de website www.matthieubonne.be. Daarop zal hij ook iedere dag in een blog beschrijven hoe de triatlon is verlopen.

Bekijk hier de vorige stunt: Matthieu Bonne zwemt de Belgische kustlijn af: