Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Stormweer maakt niet al te veel brokken

Stormweer maakt niet al te veel brokken

Nieuws
03/01/2018

Ongetwijfeld zijn er hier en daar wel wat takken, dakpannen of tuinmeubelen gesneuveld, maar van echte grote schade is in onze provincie geen sprake. Aan zee stond de wind rond een uur of drie op zijn hoogtepunt met windsnelheden net onder de honderd kilometer per uur.  In Zeebrugge piekte die tot 112 km./u. Maar die wind neemt in de loop van de dag verder af. Vooral in het oosten van het land zijn nog felle buien mogelijk.

Door een rukwind is vanochtend de rechterrijstrook van de E403 in Aalbeke richting Doornik wel versperd geraakt. 

In de politiezone Vlas (Kortrijk - Kuurne -Lendelede)  kwam de afgelopen uren een 7-tal meldingen binnen.  Dat ging over een omgewaaide boom op het fietspad, overgelopen rioolputten waardoor een kelder of straat gedeeltelijk onder water kwam te staan, tot een losgeslagen elektriciteitskabel.

In de politiezone Kouter (Jabbeke-Gistel-Torhout-Ichtegem) waren er onder andere wat problemen met een weggewaaide dakkoepel, gevelbekledingen en dakpannen.

Ook in de politiezone Bredene/ De Haan heeft de storm niet voor grote problemen gezorgd.  Gisteravond en vannacht waren enkele preventieve tussenkomsten voor voorwerpen die mogelijk konden wegwaaien, zoals omheiningen en werftoiletten.

In Oostende kwam een deel van een balkon naar beneden langs de Torhoutsesteenweg, de brokstukken vielen op drie lichtkoepels en in de Alfons Pieterslaan kwam een elektriciteitskabel los te zitten boven het wegdek.

Lees ook

 

Auteurs: