Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Stille wake voor man die overleed bij uitzetting woning

Stille wake voor man die overleed bij uitzetting woning

Nieuws
10/05/2018

Toen de man maandag door een deurwaarder en de lokale politie uit zijn huis werd gezet, reageerde hij uitzinnig van woede. De agenten riepen versterking op en slaagden er in om hem in de boeien te slaan, maar de man overleed ter plaatse.

Politiegeweld?

Volgens de initiatiefnemer van de wake, Filip Dewaegemaeker werd Lamine door de politie vermoord. Dat schrijft hij in een emotionele post op sociale media. Hij beschuldigt de politie van politiegeweld. 

"Lamine werd uit zijn huis gezet door de deurwaarder met behulp van de politie omdat hij zoals elke andere persoon op deze aarde zijn eigen veilige plaats ging verliezen en daardoor negatief reageerde en niet medewerkend was. Zogezegd zou Lamine plotseling zijn doodgevallen nadat de politie hem in de handboeien heeft geslagen en hem overmeesterd had. Natuurlijk weten wij hier in Roeselare en ook op nog veel andere plaatsen dat de politie heel snel losse handjes heeft en vooral nog sneller als het bij personen van een andere afkomst is. Lamine is het slachtoffer geworden van politiegeweld. Als wij een persoon beschadigen moeten we hiervoor opdraaien. Ook als wij iemand zouden doden zouden we hier keihard voor worden gestraft. Ik vind dat wij dit ook moeten eisen voor de daders die Lamine dit hebben aangedaan. Lamine zijn dood kan niet zomaar worden genegeerd en ik vind dat we hiervoor ook dus actie moeten ondernemen! Deel dit bericht zoveel mogelijk zodat dit niet de doofpot in gaat! Wij willen gerechtigheid voor wat er is gebeurd met onze vriend Lamine! 
#justiceforlamine"

(lees verder onder de foto)

Onderzoek naar omstandigheden

Ondertussen reageerden Burgemeester Kris Declercq en korpschef Curd Neyrinck ook, via een persbericht . Zij betreuren het overlijden en melden dat er onderzoek loopt naar de omstandigheden.

 "Als burgemeester en korpschef van politie betreuren wij ten stelligste het overlijden van de heer Bangoura en drukken we ons medeleven uit met de familie en verwanten. Het parket onderzoekt momenteel grondig de concrete omstandigheden van dit overlijden in alle onafhankelijkheid, waarbij de politiediensten hun volle medewerking verlenen. Wij wachten de resultaten van dit onderzoek af en zullen in functie daarvan handelen."

Bekijk ook

Auteurs: 
Redactie