Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Steenbruggebrug onderbroken voor herstellingswerken

Steenbruggebrug onderbroken voor herstellingswerken

Nieuws
20/03/2019

De brug op de grens van Oostkamp en Brugge zal telkens afgesloten worden voor het verkeer van 8.30 tot 16.30 uur.

De Steenbruggebrug is een belangrijke verbinding tussen Brugge en Oostkamp en wordt dagelijks intensief gebruikt door de scheepvaart en het wegverkeer. Van 25 tot en met 27 maart 2019 voert waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg nv herstellingswerken uit aan de brug. Een aantal langsliggers, die het wegdek dragen, en enkele stabiliteitsverbanden worden vervangen.

Omleidingen

Tijdens de werken wordt de brug telkens van 8.30 tot 16.30 uur afgesloten voor het verkeer, daarbuiten is ze wel toegankelijk. Er worden plaatselijke omleidingen voorzien. Fietsers en voetgangers kunnen rond via de fietsbrug aan de Lappersfortstraat. Vanuit Oostkamp is de fietsbrug te bereiken via de Vaartdijkstraat, vanuit Brugge via de Tragelweg of de Baron Ruzettelaan.

Voor het wegverkeer zijn er verschillende omleidingen om de druk op de lokale wegen te beperken. Het verkeer dat richting Oostkamp moet, kan omrijden via de Brugse buitenring (R30), de Boeveriepoort en de Expresweg (N31) of via Meulestee, de Legeweg en de Sint-Godelievestraat. Het verkeer dat naar Sint-Michiels moet, kan rond via de Brugse buitenring (R30) en de Boeveriepoort. Bestuurders die richting Brugge centrum moeten, kunnen een omleiding volgen via de Expresweg (N31) of Sint-Michiels (via de Rijselstraat of de Spoorwegstraat).

Auteurs: