Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Stad Nieuwpoort krijgt omvangrijke fotocollectie cadeau

Stad Nieuwpoort krijgt omvangrijke fotocollectie cadeau

Nieuws
12/05/2021

De stad zal het beeldmateriaal verder ontsluiten voor het grote publiek. Jarenlang heeft Mario Couvreur alles verzameld wat met Nieuwpoort en vooral met de visserij te maken heeft. Van ruïnefoto’s uit de Eerste Wereldoorlog tot allerhande krantenartikelen die het reilen en zeilen in Nieuwpoort beschrijven.

Burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V) is opgetogen over de bijzondere schenking. "Stad Nieuwpoort krijgt met deze collectie een stuk belangrijk patrimonium in handen. De verzameling van Mario Couvreur vormt een waardevolle aanvulling op de bestaande stadsarchivalia. Dit helpt ons om de geschiedenis van Nieuwpoort nog beter te visualiseren.” Voor schepen van Erfgoed Ann Gheeraert (CD&V) zal het geschonken beeldmateriaal een echte meerwaarde betekenen op vlak van cultuureducatie. De collectie zal dan ook actief gebruikt worden:
“Het is niet de bedoeling dat dit beeldmateriaal stof zal liggen vergaren. We willen de vele mooie foto’s zoveel mogelijk tonen aan het grote publiek. Bijvoorbeeld door gebruik in tentoonstellingen. Maar zeker ook via de regiocollectie van de stedelijke bibliotheek en ‘Nieuwpoort verbeeldt’, onze rijke erfgoedbeeldbank.”