Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Sportoase in Roeselare feestelijk ingehuldigd

Sportoase in Roeselare feestelijk ingehuldigd

Nieuws
25/08/2018

Met een druk op de knop door zwemicoon Frédérik Deburghgraeve en burgemeester Kris Declercq sprongen maar liefst 100 gelukkigen voor de allereerste keer het water van Sportoase Schiervelde te Roeselare in. Na de rondleidingen en de waterpret werd de avond afgesloten met een spetterend vuurwerk.

Op zondag 26 augustus is iedereen er welkom voor een exclusieve blik achter de schermen.  Maandag 27 augustus opent het zwembad dan definitief zijn deuren. Voor de Groep Sportoase is Sportoase Schiervelde de 13e vestiging in België die de deuren opent. Ook in Roeselare werd gekozen voor een publiek private samenwerking met Sportoase.

Lees verder onder de foto.

Ruim zwemcomplex en verschillende glijbanen

Het sportcomplex bestaat uit een uitgebreid zwemgedeelte met een sportbad van 25 meter met 10 oefenbanen en 8 wedstrijdbanen. Er is een gedeeltelijk beweegbare bodem en een tribune met 164 plaatsen. Het recreatieve gedeelte bestaat uit een golfslagbad, bruisbulten en watervallen.

Er zijn ook verschillende glijbanen: een familieglijbaan en de Duo Racer. Deze glijbaan daagt je uit om samen een wedstrijd te houden op de glijbaan. Voorts is er een sauna, een stoombad en een whirlpool.

Het gaat om een investering van bijna 20 miljoen euro. De stad ging voor de uitbating 30 jaar in zee met de Groep Sportoase en betaalt hiervoor jaarlijks anderhalf miljoen euro waardoor zwemmers, clubs en scholen aan een gunstig tarief binnen kunnen.

Auteurs: 
Simon Dekaezemaker