Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Speurders zoeken beelden in zaak van moord Sofie

Speurders zoeken beelden in zaak van moord Sofie

Nieuws
03/02/2017

Het lichaam van het slachtoffer werd op zondag 22 januari om 12.20 uur aangetroffen op het strand van Knokke, onder een terras ter hoogte van de Zeedijk nummer 671. De autopsie bracht aan het licht dat Sofie Muylle in de loop van de nacht met geweld om het leven was gebracht. Voorlopig blijft het onduidelijk wat haar precies overkomen is tijdens een avondje uit met haar vriend. Die vriend werd dinsdag net als vier andere verdachten opgepakt, maar mocht snel weer beschikken.

De politie beschikt al over heel wat camerabeelden, maar is nog op zoek naar bijkomende beelden van die bewuste zondag 22 januari. De zoektocht richt zich vooral op bewakingsbeelden van particulieren en handelszaken. "Vooral de regio tussen de Nederlandse grens en de grens met buurgemeente Zeebrugge enerzijds en het gebied gelegen tussen het strand en de assen N34 Elisabethlaan, Bayeauxlaan, Lippenslaan, Dumortierlaan en de Kustlaan", klinkt het in een persbericht. Op die manier kunnen de speurders mogelijk in kaart brengen waar de dader op het strand is gekomen en waar hij het strand weer verlaten heeft.

Mensen die over camerabeelden beschikken wordt gevraagd om die beelden te vrijwaren en zich te melden bij de politie op 0800/30300 of via het e-mailadres opsporingen@police.belgium.eu. De speurders zullen dan zelf contact opnemen om de beelden op te halen.

Onderzoek niet vast

David Roelant, hoofdinspecteur bij de FGP West-Vlaanderen in Brugge, merkt op dat de lokale recherche al heel wat beelden heeft opgevraagd. "Nu richten we ons op de onbekende camera's, bijvoorbeeld van tweedeverblijvers die misschien pas dit weekend naar Knokke komen. We willen die beelden graag veiligstellen, want die kunnen later nog van pas komen." Ook beelden van camera's die niet officieel geregistreerd zijn, zijn welkom.

Het is onduidelijk wat de speurders precies hopen te zien op de beelden. "Dat kunnen mogelijke getuigen zijn, maar bijvoorbeeld ook nummerplaten van wagens. We willen ook alle beelden van de volledige zondag 22 januari. Alles kan van belang zijn, zeg nooit nooit." Sommige beelden kunnen ondertussen al overschreven zijn. "Dat is soms na acht dagen, maar soms ook na een maand of langer. Daarom komen we nu met deze oproep. Een belangrijke getuige is uiteraard ook welkom, al zijn we daar nu niet specifiek naar op zoek."

Over de stand van het onderzoek doet Roelant geen uitspraken. "Elke zaak met een onbekende dader is natuurlijk moeilijk, maar we zitten absoluut niet vast. Het onderzoek is nog volop lopende." Elke dag werken in totaal 20 politiemensen van de lokale politie en de FGP aan het dossier.

Auteurs: