Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Sp.a stelt campagne in West-Vlaanderen voor

Sp.a stelt campagne in West-Vlaanderen voor

Nieuws
20/03/2019

“Jongeren vandaag een stem geven, dat doe je ook door die jongeren een prominente plaats te geven op de lijsten voor de verkiezingen”, zegt sp.a-voorzitter John Crombez uit Oostende. “Onze partij kiest heel bewust voor een jonge, nieuwe generatie van hemelbestormers op verkiesbare plaatsen. Samen met onze ervaren gezichten zorgen we zo voor een goede mix van nieuw en ervaren talent.”

Prominente gezichten zijn Melissa Depraetere, 26 jaar, uit Harelbeke. Zij staat op de tweede plaats van de Kamer. Maxim Veys, 31 jaar, uit Kortrijk staat op de derde plaats voor het Vlaams Parlement. 

150.000 huisbezoeken in West-Vlaanderen

“Jongeren aan zet, dat is ook op een andere manier campagne voeren”, zegt Melissa Depraetere. “Weg van de klassieke overload aan papier in brievenbussen, we kiezen heel bewust nog voor één folder. Bovendien zullen we de CO2-uitstoot van die folder compenseren met het aanplanten van bomen. Hoe willen we dan mensen bereiken? Met onze jongeren plannen we 150.000 huisbezoeken in West-Vlaanderen. Drie teams gaan elke dag op pad. We gaan langs in alle West-Vlaamse steden en gemeenten. Naast fysieke aanwezigheid, gaan we voor online aanwezigheid. Op sociale media, gericht naar andere jongeren. Zo maken we het verschil.”

Zorg belangrijk thema

“We zien vandaag dat jongeren wakker liggen van hun toekomst”, zegt Maxim Veys. “En dat is niet zo vreemd. Hoe jongeren na hun studies een betaalbare woning zullen vinden is voor velen een raadsel. Klimaatproblemen en het gebrek aan concrete oplossingen maken jongeren ongerust. Laat staan dat jongeren er nog van uit gaat dat er later nog pensioen zal zijn. Bovendien zien we dat veel jongeren slecht in hun vel zitten. Eén op drie zelfs. Duizenden jongeren staan wegggeparkeerd op wachtlijsten en krijgen niet de zorg die ze nodig hebben. Dit wordt voor ons een heel belangrijk thema. Tegelijk zien we dat jongeren zich terug engageren, en het niet meer nemen om over het hoofd te worden gezien. Onze stem zullen we dan ook luid en duidelijk verkondigen”, aldus nog Maxim Veys.

Auteurs: