Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Sp.a kritisch voor Weyts in zaak kippenkwekerij Wingene

Sp.a kritisch voor Weyts in zaak kippenkwekerij Wingene

Nieuws
08/11/2017

“Gisteren gaf Animal Rights nog maar eens beelden vrij van dierenellende in de grootschalige industrie. We surfen van de ene voedselcrisis naar de andere en van het ene schandaal inzake dierenwelzijn naar het andere. Het is tijd om daar conclusies uit trekken en vooral maatregelen te nemen.”

“Minister van dierenwelzijn Ben Weyts zegt vandaag dat de Europese doelstellingen inzake dierenwelzijn hier te zwak zijn en spreekt de hoop op dat de nieuwe feiten van Wingene een wake-up call zijn. Op zich merkwaardig want wat belet de minister hier om in Vlaanderen de minister die hier bevoegd is zwaardere maatregelen te nemen en te tonen dat wij het hier wel echt menen?”

Gisteren zijn zowel federaal als Vlaams een reeks parlementaire vragen vertrokken rond dierenwelzijn en de link tussen dierenwelzijn, volksgezondheid en de industriële vee- en kippenindustrie. “Meer controle en betere wetten van wat rond dieren kan en wat niet zijn topprioriteit. Dit zoveelste schandaal is juist een alarm voor de regering: als je echt iets wil doen rond dierenwelzijn wel beperk het niet tot het sluiten van pakweg de Olmense zoo.”

Auteurs: