Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Sp.a Kortrijk draagt als eerste John Crombez voor

Sp.a Kortrijk draagt als eerste John Crombez voor

Nieuws
25/01/2015

Dat gebeurde op de nieuwjaarsreceptie met 400 aanwezigen. John Crombez maakte eerder bekend dat hij kandidaat is om de nieuwe nationale sp.a-­voorzitter te worden. De procedure schrijft voor dat kandidaten worden voorgedragen door de lokale afdelingen. Sp.a Kortrijk maakte zaterdag bekend dat ze Crombez wil voordragen en is hiermee de eerste afdeling in Vlaanderen en West-­Vlaanderen die deze stap zet.

Eva Cecat

Overigens werd op dezelfde nieuwsjaarsreceptie bekend gemaakt dat Eva Cecat de nieuwe voorzitter wordt van sp.a Kortrijk. Zij volgt Axel Weydts op die zopas schepen werd in Kortrijk. Ze studeerde politieke en sociale wetenschappen en is momenteel parlementair medewerker van het Gents Kamerlid Fatma Pehlivan.

Zorgbedrijf

Schepen Philippe De Coene pleitte op de receptie voor de oprichting van een nieuws, sterk en pluralistisch zorgbedrijf in Kortrijk, nu de Vlaamse regering ervoor heedt gekozen om de OCMW’s af te schaffen.  Het zorgbedrijf zou de bestaande vzw Zusters Augustinessen overnemen en de activiteiten bundelen van ondermeer de vijf OCMW-­woonzorgcentra, de dienstencentra, de kinderopvang, de thuisdiensten en de maaltijdenbedeling.

Auteurs: