Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Sp.a haalt uit naar nieuwe regering op West-Vlaams ledencongres

Sp.a haalt uit naar nieuwe regering op West-Vlaams ledencongres

Nieuws
08/11/2014

Vlaams parlementslid John Crombez, fraudebestrijder in de vorige regering, haalt fel uit naar de nieuwe beleidsmensen die de belastingontwijking door grote bedrijven en rijke families via Luxemburg onethisch, maar wel legaal noemen. Volgens Crombez zijn deze constructies helemaal niet legaal en in strijd met de Belgische Wetgeving. Hij wijst erop dat hij de wet in 2012 heeft aangepast, waardoor een dergelijke constructie in Luxemburg illegaal is. Dat vertelde hij op het congres van de West-Vlaamse sp.a in Zwevegem.

Voor West-Vlaanderen zijn voor sp.a vooral de thema’s als openbaar vervoer en basismobiliteit van belang. De partij zal zich verzetten tegen besparingen op de basismobiliteit, die nu al in de Westhoek problematisch is. Voor de energievoorziening wil sp.a de warmtenetten, zoals die in West-Vlaanderen uitgerold worden, als alternatief voor de kernenergie. Het uitstellen van de uitstap uit kernenergie moet helemaal niet uitgesteld worden. De meerderheid wil iedereen dat wijsmaken, aldus nog sp.a op het West-Vlaamse ledencongres.

De werkloosheidscijfers in onze provincie zijn niet rooskleurig. De regering zal geen tax shift doorvoeren en dus verwachten de socialisten weinig heil vanuit die hoek. “We gaan zelf moeten de hoge werkloosheid in Oostende aanpakken als we iets gerealiseerd willen krijgen”, besluit Crombez.

(Foto: Tine Soens)