Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Sociaal tuinbouwbedrijf laat talent optimaal renderen

Sociaal tuinbouwbedrijf laat talent optimaal renderen

Nieuws
13/04/2018

De Lochting is een biologisch tuinbouwbedrijf binnen de sociale economie. Er werken 140 mensen die om één of andere reden niet terecht kunnen in het gewone arbeidscircuit. Ze telen er onder meer groenten of verpakken ze. Wie hier werkt, doorloopt nu een Talent Motivatie Analyse, die peilt naar 22 verschillende drijfveren.

Goedele Laga, Acerta: “Vanuit die 22 drijfveren gaan we een uniek profiel opmaken van mensen. Omdat we altijd vertrekken vanuit sterktes en niet focussen op negatieve stukken is het een nuttige lijst.” Zo wordt bijvoorbeeld bepaald of je liever zelfstandig werkt of net niet, of je liever met de handen werkt of met het hoofd. Daarna volgt een gesprek om de nodige nuances aan te brengen, waarna de werknemer heel gericht aan de slag kan. Tot nu toe verloopt die aanpak heel positief.

Acerta gebruikte de methode tot nu om in bedrijven de drijfveer van topkaders in kaart te brengen. De Lochting is het eerste bedrijf bij de koepel van sociale werkplaatsen dat voor deze aanpak kiest.

Auteurs: 
Karl Vandenberghe