Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

"Sluitingsuur komt hard aan, steun is nodig"

"Sluitingsuur komt hard aan, steun is nodig"

Nieuws
26/11/2021

De horeca vraagt opnieuw steunmaatregelen om de komende periode aan te kunnen. Cafés, restaurants en hotels moeten hun deuren sluiten om 23 uur.

"Echt drama voor ons"

Nancy Beke van Bistro Botanique op het Polenplein in Roeselare: "Wij zijn een café waar vooral gedanst wordt, een sluitingsuur, zeker om 23 uur, is echt een drama voor ons. Ons café heeft ook niet de ruimte om mensen te laten zitten. Hopelijk komen er steunmaatregelen."

Ook Pascal Devriendt die een café uitbaat in de Langestraat zag de bui al hangen. Hij begrijpt dat ingrijpen nodig is. Maar begrijpt niet waarom het pas nu gebeurt. "Wij hadden het vorige week al gezegd: ze doen te weinig nu. De regering had toen al moeten ingrijpen. Maar kijk, weer te laat. Je zag het met open ogen komen."

De horeca heeft al aardig wat moeten slikken. Nochtans is in weinig sectoren zoveel gedaan om de zaak coronaveilig te houden.

"Mensen haken af"

Ook voorzitter van Horeca Midden West-Vlaanderen, Ignace Defever, pleit voor steunmaatregelen. "Ze sluiten dan wel niet de hele boel, maar als de maatregelen zo beperkend zijn, hebben we sowieso al mensen die afhaken."

Auteurs: 
Redactie